BiH

Najavljuju proteste u Sarajevu zbog kašnjenja u nabavci vakcina

Zbog sve većeg nezadovoljstva u vezi kašnjenja sa nabavkom vakcina, grupa građana najavila je održavanje protesta u Sarajevo, simbolično na Dan grada Sarajeva 6. aprila.

Vakcina - Reuters

Kako su naveli, danas je predat i zahtjev prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za održavanje ovih protesta 6. aprila u 12 sati i 5 minuta.

U opisu događaja navodi se kako će na taj dan biti organizovan niz aktivnosti koje će se odvijati širom Sarajeva, a glavni dio protesta obuhvatiće vožnju od Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine pa sve do Parlamenta Federacije BiH.

Pozivamo vas da se 6.aprila, na Dan odbrane Sarajeva, zajedno odbranimo od onih koji se bezočno igraju našim životima. Napišite svoju poruku Tegeltiji, Gudeljević, Novaliću i Mandiću i istaknite je kroz prozor auta vozeći se od Parlamentarne skupštine BiH, do Parlamenta Federacije BiH. I trubite, neka vas čuju! U tim institucijama sjede oni kojima naši životi nisu važni. Nama jesu! Pokažimo im to! Paralelno s ovim, MUP-u KS najavljujemo, zvanično, niz događaja koji će se odvijati širom Sarajeva”, stoji u opisu događaja.
Takođe, navedeni su zahtjevi upućeni prema političarima na nivou države i entiteta.

Zahtijevamo od Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Ankice Gudeljević, ministrice civilnih poslova BiH, Fadila Novalića, premijera Federacije BiH i Vjekoslava Mandića, ministra zdravstva Federacije BiH da ODMAH podnesu ostavke ili daju ČVRSTE garancije da će masovna imunizacija SVIH građanki i građana započeti do kraja aprila”, navodi se.
Na kraju, iz neformalne grupe koja stoji iza organizacije protesta pozvali su građane da se pridruže te poručili kako je ovo borba za život, ali da je Sarajevo u stanju izboriti se sa ovakvom situacijom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh