BiH

Dom zdravlja Mostar dobio značajnu donaciju NR Kine

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sastao se danas sa ambasadorom Narodne republike Kine Ji Pingom. Sastanku na kojem je razgovarano o borbi protiv pandemije COVID-a 19, privredi i Zračnoj luci Mostar prisustvovala je i direktorica Doma zdravlja Mostar Kristina Bevanda. Nakon sastanka upriličena je svečana primopredaja zaštitne opreme od COVID-19. Ambasador je u izjavi za medije istakao zadovoljstvo što boravi u gradu na Neretvi, kazavši da je posebno sretan što doprinosi da se i u ovom gradu pobijedi opaki virus. Izrazio je nadu i da će se život uskoro vratiti u normalne tokove, te da će se uskoro ponovo početi razvijati bh. privreda.

Kordić, Ji, ping- PR -haber.ba

– Kineski narod se još uvijek bori protiv virusa. Svakog dana se bilježi više od deset slučajeva dolazaka stranih državljana koji su zaraženi u našu zemlju. Nemamo više domaće državljane koji su zaraženi. Najvažniji su disciplina i poštivanje mjera. Liječenje je važno, ali je prevencija iznad svega, rekao je Ji Ping.
Mario Kordić je kazao da je donacija uistinu značajna, te da se njena vrijednost procjenjuje na oko 15 hiljada maraka.

– Ovaj treći val pandemije je ozbiljan i agresivan. Sa njim se bore oba mostarska doma zdravlja. Oprema koju smo dobili će nam pomoći u svemu tome. Građanima apel da se pridržavaju propisanih mjera. U razgovoru sa ambasadorom dotakli smo se i drugih tema koje nisu vezane za COVID 19. Razgovarano je i o mjerama koje poduzimaju Kinezi kada je riječ o cijepljenju. I sa ovog mjesta apel da se poštuju mjere, naveo je Kordić.

Kristina Bevanda je konstatovala da je svaka pomoć u trećem valu pandemije dobro došla, a na insistiranje norvinara je kazala i da je danas povučen prvi dio Pfizer vakcina koje su dobile odobrenja. Ostatak od Astra Zenece još čeka na papirologiju, a u roku od pet ili šest dana ta cjepiva će biti upotrijebljena. Plan je da se završi cijepljenje zdravstvenih radnika i dio staračkih domova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh