BiH

Adil Osmanović: Svijet se vakciniše, a Tegeltija spava zimskim snom

Šef kluba Stranke demokratske akcije u Državnom parlamentu Adil Osmanović kazao je da je šokantna pasivnost predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije, po pitanju nabavke vakcina.

Adil Osmanović - Radiosarajevo

Kako navodi, dok vlade država širom svijeta, rade danonoćno da bi došle do vakcina, Vijeće ministara na čelu sa Zoranom Tegeltijom još uvijek spava zimskim snom.

“Argument da u našem ustavnom sistemu entiteti i kantoni imaju značajnu nadležnost, kada je u pitanu zdravstvo, apsolutno je neodrživ, jer ni entiteti ni kantoni nemaju ni približno jednak kapacitet kao Vijeće ministara, kada su u pitanju međunarodni kontakti, koji su ključni za otvaranje nabavljačkih kanala”, kaže Osmanović.

Jedna je stvar, ističe, kada drugim državama ili međunarodnim kompanijama piše predsjedavajući Vijeća ministara, a sasvim druga kada to čine predstavnici nižih administrativnih jedinica, koji nemaju potreban međunarodni kredibilitet. prenosi “Radiosarajevo“.

“To se upravo desilo, kada je premijer KS Edin Forto pisao premijeru Rusije, što kako je obznanio ambasador BiH u Moskvi tamo nije doživljeno ozbiljno, ali je očigledno Forto bio prinuđen zbog indolentnosti predsjedavajućeg Tegeltije. Pozivam predsjedavajućeg Tegeltiju da se prestane skrivat i preuzime odgovornost, ili ukoliko ne želi da se bavi svojim poslom, neka to otvoreno kaže, kako bismo mu što prije mogli tražiti zamjenu”, poručio je Osmanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh