BiH

Općini Konjic isporučeno 40 specijalnih kontejnera za staklo

Općini Konjic, jednoj od četiri lokalne zajednice u BiH koje učestvuju u projektu “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu”, isporučeno je 40 specijalnih kontejnera (zvona) za reciklažu stakla.

Konjic , kontejneri / PR - Haber.ba

Kontejneri su isporučeni u sklopu regionalnog projekta “Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu” koji se provodi u BiH, Srbiji i Sjevernoj Makedoniji. Tako se u našoj zemlji pored Konjica projekat provodi i u općinama Novi Travnik, Bihać i Ilidža gdje će biti postavljeno ukupno 190 specijalnih kontejnera za staklo.

Cilj projekta je da se količina prikupljene staklene ambalaže u regionu poveća za 20%, kao i da se dođe do održivog modela prikupljanja i reciklaže staklene ambalaže koji bi se u godinama koje dolaze postepeno proširivao i na ostale općine u BiH. Pored ovog tehničkog dijela, razvijena je i odgovarajuća kampanja usmjerena na dizanje svijesti građana o značaju reciklaže ovog ambalažnog materijala.

Projekat u BiH sprovode Ekopak, GIZ i REDAH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh