BiH

Irfan Čengić najavio kandidaturu za načelnika Starog Grada

Član SDP-a Irfan Čengić gostujući na Federalnoj televiziji kazao da će mu skorašnji potezi Ibrahima Hadžibajrića olakšati odluku za kandidaturu za načelnika Općine Stari grad na narednim lokalnim izborima.

Irfan-Čengić-facebook

“Ja bih više volio neke pozicije gdje mogu da radim za građane i sigurno da će mi ovakvo postupanje Ibrahima Hadžibajrića olakšati da se vjerovatno kandidujem za načelnika općine Stari grad, ako ne budemo imali boljeg kandidata i da tako završimo njegovu vladavinu”, najavio je Čengić.

Ibrahim Hadžibajrić je nakon sjednice Gradskog vijeća Sarajeva na kojoj nije bilo dovoljno glasova za izbor Jasmina Ademovića za predsjedavajućeg Vijeća i zvanično izašao iz “Četvorke”. prenosi “Radiosarajevo“.

Odgovorio je i Čengić na pitanje da li pretenduje na poziciju gradonačelnika Sarajeva, na šta je on kazao da je on neko ko voli puno da radi.

“Mjesto gradonačelnika nije mjesto gdje ima puno da se radi, nego je simbolično i protokolarno mjesto za koje je bitno da imate nekoga poput Bogića Bogićevića”, rekao je Čengić.

Na neistine onih koji nemaju hrabrosti za debatu ne odgovaram, ali kada novinarka federalna.ba postavi pitanje onda je…

Objavljuje Irfan ČengićPonedjeljak, 29. ožujka 2021.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh