BiH

Sat za planetu Zemlju: Ugašena svjetla i na Starom mostu

Na Starom mostu večeras su pod sloganom “Pokreni se za planetu” ugašena svjetla u sklopu globalnog pokreta za podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena i spas planete Zemlje.

Ugašena svjetla i na Starom mostu - PR / Haber.ba

Mostar je na taj način nastavio učešće u inicijativi Svjetskog fonda za zaštitu prirode uz gradove iz svih dijelova svijeta, ovog puta sa naglasakom na povezanost uništenja prirode sa učestalim izbijanjima bolesti poput COVID-a 19.

Ove godine u okviru globalne inicijative ‘Sat za našu planetu’ glasno podsjećamo da još imamo šansu da ublažimo klimatske promjene i sačuvamo prirodu, a time i nas same od svakodnevnog izumiranja”, poručili su iz WWF organizacije.

Pored Mostara, Sarajeva i Banja Luke pokretu su se pridružili i drugi bh. gradovi, gaseći svjetla na gradskim znamenitostima.

Sat za planetu Zemlju prvi put je održan u Sidneyu 2007. godine kao građanska inicijativa za podizanje svijesti o klimatskim promjenama, ali i poziv na hitnu akciju. Uprkos teškim vremenima, prošlogodišnja akcija bila je masovnija nego ikada uz učešće 190 zemalja, a zabilježeno je i više od 4,7 milijardi reakcija na društvenim mrežama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh