BiH

Kordić sa građanima sadio lipe na kopu Vihovići

Na lokalitetu kopa Vihovići danas je otvoreno prvo šetalište mostarskih rudara, čiju je izgradnju iniciralo ekološko udruženje Eko kop. Šetalište je prema riječima inicijatora, posvećeno svim mostarskim rudarima i na njemu se od danas nalazi stotinu lipa, koje će u narednim godinama stvarati hlad i mirisati u proljetnim mjesecima.

Mario Kordić / PR - Haber.ba

Predsjednik ekološkog Udruženja Eko kop Vjekoslav Novak podsjetio je da dužina staze iznosi 400 metara kao i da su akciju podržali mnogi.

Prije svega građani Mostara kupovanjem sadnica, a tu je i Gradska uprava koja nas je podržala sredstvima za košanje samih rupa za lipe. Imali smo i podršku agronoma. Sadi se širokolisna lipa, a nju je odabrala struka, dodao je Novak.

Iz Gradske uprave Mostara naveli su kako su konkretno podržali akciju tako što je inspekcijskim nalogom osigurano uklanjanje zatečenog otpada na nelegalnoj deponiji, a nakon toga je naloženo je i urađeno proširenje staze, dok su radnici JP Parkovi izvršili kopanje rupa za sadnju.

U akciji je učestvovao i novi gradonačelnik Mario Kordić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh