BiH

Konaković: Pobijedili smo, a u toj pobjedi izgubili najboljeg igrača

Nakon što je Bogić Bogićević jučer definitivno odbio funkciju gradonačelnika, uprkos izglasavanju, danas se predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio na svom Facebook profilu.

Elmedin Konaković - Slobodna-Bosna.ba

Izjavio je kako mu je ovo “najteža sedmica i najteži dan u političkoj karijeri”.

“Najteža sedmica i najteži dan u mojoj političkoj karijeri. Gorčina nakon pobjede. Odbili smo napad nakaradnog sistema, hrabri vijećnici su odbili ponude i odolili pritiscima, srušili su kocept “Asim” i o njemu glasno progovorili. Nažalost, dva dana duže od plana je trajala borba.

Na Face-u sinoć Irfan Čengić i Amra Zulfikarpasić prehrabro dokazali šta se sve dešavalo u pripremi sjednice kako bi Skaka ostao gradonačelnik.

‘Daću ti tvoj zarađeni novac iz prošle godine ako glasaš po uputama+.

Brutalna istina. I ostali će vijećnici svjedočiti. Pobijedili smo, a u toj pobjedi izgubili najboljeg igrača i uz to ga povrijedili!”, napisao je Konaković. prenosi “Radiosarajevo”.

Dodao je da je na Face TV otišao jer se odgovori koje javnost zanimaju moraju dati i u teškim situacijama, ne samo u pobjedama i proslavama.

“Sistem bjesomučno napada sve nas koji ga rušimo. Sa 6 smo došli na 4, sa 4 na 3.

U tim smo borbama pobjeđivali i gubili, ali nikad nismo odustajali. Nećemo ni nakon ove pobjede sa ukusom poraza. Iz nje smo baš mnogo naučili, više nego ikad, i na svojim greškama.

A samo još jednom da ponovim, koliko god izgleda da treba, u borbama NIKAD nećemo koristiti alate koje oni koriste. Potkupljivanja, prestrašivanja, ucjenjivanja”, napisao je Konaković.

Najteza sedmica i najtezi dan u mojoj politickoj karijeri.
Gorcina nakon pobjede.
Odbili smo napad nakaradnog sistema,…

Objavljuje Elmedin KonakovicSubota, 27. ožujka 2021.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh