BiH

Komšić: Postavljanje plinovodnih instalacija čin agresije na BiH

Postavljanje plinovodnih instalacija preko rijeke Save, u svojevrsnoj tajnosti, bez znanja državnih institucija Bosne i Hercegovine, očito je još jedan čin agresije na našu zemlju, u okviru novog vida udruženog poduhvata, domaćih i inostranih aktera, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić.

Željko Komšić - Facebook

“Zatražio sam informacije od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, koji su jasno rekli da nisu bili uključeni u ovaj postupak, niti postoji bilo kakav dokument kojim se inicira potpisivanje protokola, imemoranduma o saradnji ili međunarodnog sporazuma, kojim bi dvije suverene zemlje, Bosna i Hercegovina sa jedne strane i Hrvatska sa druge strane, ovakvo nešto dogovorom omogućile.

Dakle, sad postaje jasno da je ovo bio akt sa one druge strane zakona i međunarodnog prava, u čemu su neki očito učestvovali. Jedan od aktera koji nam mora ponuditi odgovore na pitanja kako je ovo uopće bilo moguće je Zoran Galić, direktor Granične policije Bosne i Hercegovine”, kazao je Željko piše u saopćenju.

Bez obzira sa kolikim ljudstvom raspolažu i kakvi su kapaciteti državne Granične policije, polaganje ovolikih plinovodnih instalacija ne može i ne smije proći neprimijećeno, samtra on. prenosi “Radiosarajevo“.

“Ovo je sasvim dovoljan povod da se traži odgovornost direktora Granične policije Bosne i Hercegovine i da nadležni organi, SIPA i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, odmah provjere eventualnu umiješanost pojedinaca u ovakvu nezakonitu aktivnost.

Očekujem od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, da odmah stupi kontakt sa Graničnom policijom BiH koja mora učiniti sve da se bespravni radovi odmah zaustave.

Vlada Republike Hrvatske neizostavno mora zaustaviti sve radove na plinovodu. Riječ je o potpunom skandalu i udaru na suverenitet države Bosne i Hercegovine”, zaključio je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh