BiH

Od nedjelje promjena vremena tarife ‘jeftinije’ struje

Prelaskom na ljetno računanje vremena, u nedelju 28. marta 2021. godine, nastupiće i promjene u primjeni viših i nižih dnevnih tarifnih stavova za kupce električne energije koje snabdijeva JP Elektroprivreda BiH.

Električno brojilo - 6yka.com

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, niži dnevni tarifni stavovi (tzv. jeftinija električna energija) primjenjivat će se radnim danima i subotom u intervalima od 14 do 17 i od 23 do 8 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Za sve ostale kupce JP Elektroprivreda BiH, niži dnevni tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima u intervalu od 23 do 8 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan.

Podsjetimo, ljetno računanje vremena počinje u nedjelju, 28. marta 2021. godine, pomjeranjem za jedan sat unaprijed. prenosi “Radiosarajevo“.

Tako će se vrijeme u 2 sata 00 min 00 sekundi računati kao 3 sata 00 minuta 00 sekundi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh