BiH

Memić pisao Bogićeviću: “Nije sramota promijeniti mišljenje”

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, poslao je poruku Bogiću Bogićeviću, nesuđenom gradonačelniku Sarajeva, koji je odustao od kandidature.

Muriz Memić - Screenshot/Source.ba

Pismo prenosimo u cjelosti:

Trebate nam!

Imao sam čast da razgovaram sa Vama uoči prvog maja 2016. godine i sve što ste mi tada rekli, je kasnije tako i bilo.

Moja porodica i ja Vas izuzetno cijenimo i naravno da ćemo prihvatiti svaku Vašu odluku, jer Vi ipak najbolje znate gdje je Vaša granica.

Ipak, kao što nismo odustali ni u ovoj našoj borbi, ni kada smo postali svjesni obima i snage kriminalnog sistema protiv kojeg se borimo, ne možemo ni tek tako odustati od Vas kao gradonačelnika našeg Sarajeva.

I Vi i ja smo devedesetih morali donijeti odluke, o tome da li ćemo rizikovati vlastite živote za ideju o građanskoj BiH, boljoj budućnosti za generacije koje za nama dolaze.

I Vi i ja smo donijeli tada jedinu ispravnu odluku, iako je Vaša sigurno bila i teža od moje. Vi ste sebi svojom odlukom ipak stavili metu i na čelo i na leđa.

Danas je situacija nešto drugačija na prvi pogled, ali na koncu sve to dođe na svoje – radi se o budućnosti generacija koje dolaze za nama. Radi se o građanima koji zaslužuju gradonačelnika poput Vas.

Moja porodica i ja se nadamo da ćete ipak još jednom uzeti u obzir sve aspekte i donijeti drugačiju odluku.

Nije sramota promijeniti mišljenje ili odluku, ako će ta promjena značiti nešto dobro.

S poštovanjem,

Muriz Memić sa porodicom”, navedeno je u poruci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh