BiH

Ministrica Ankica Gudeljević razgovarala s ambasadorom Narodne Republike Kine

Veleposlanik Narodne Republike Kine u BiH Ji Ping boravio je danas u Ministarstvu civilnih poslova gdje je sa ministricom Ankicom Gudeljević razgovarao o detaljima realizacije donacije cjepiva Bosni i Hercegovini.

Ministrica Ankica Gudeljević razgovarala s ambasadorom Narodne Republike Kine - PR / Haber.ba

Veleposlanik Ji Ping informirao je ministricu da je Vlada Narodne Republike Kine osigurala 50.000 doza cjepiva za Bosnu i Hercegovinu. Ministrica Gudeljević potvrdila je spremnost Ministarstva da u najkraćem roku realizira sve aktivnosti koje su u nadležnosti Ministarstva, te je s tim u svezi i dogovoren redoslijed narednih aktivnosti.

Ministrica Ankica Gudeljević iskazala je zahvalu veleposlaniku Narodne Republike Kine na donaciji, ističući veliki značaj svake doze cjepiva u teškoj epidemiološkoj situaciji u kakvoj se BiH nalazi. Informirala je sugovornika da sutra u BiH dolaze i prva cjepiva kupljena u okviru COVAX mehanizma i to 23 400 doza Pfizer i 26.400 doza AstraZeneca cjepiva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh