BiH

NB: Pozivamo Vladu FBiH da hitno ograniči marže i zaustavi poskupljenja goriva

Nezavisni blok poziva Vladu FBiH da hitno usvoji mjere ograničenja marže na gorivo, naftu i naftne derivate.

NB-Konkretno / PR - Haber.ba

Potpuno je neprihvatljivo da u ovoj situaciji pandemije i kada cijena nafte na svjetskom tržištu pada, u FBiH svakim danom vidimo nova i neopravdana poskupljenja goriva.

Izražavamo posebno razočarenje odnosom Vlade Federacije BiH po ovom pitanju, imajući na umu da je Nezavisni blok još u februaru 2018. godine izradio, po uzoru na druge razvijene Evropske države, i uputio ovu inicijativu koju je usvojio i Parlament BiH koji je obavezao entitetske vlade da je realiziraju.

Zbog čega Vlada Federacije BiH i za kakve interese stoji uz trgovce i distributere nafte i naftnih derivata koji se enormno bogate zahvaljujući najvišim maržama u ovom dijelu Evrope a ne štiti interese potrošača i građana, pitanje je na koje i javnost očekuje hitan odgovor.

U ovom vremenu krize i pandemije još jednom pozivamo na konkretnu akciju i hitnu odluku o ograničenju marže na gorivo, naftu i naftne derivate kako bismo barem malo ublažili teret na leđima građana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh