BiH

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća Sarajeva

Sjednica Gradskog vijeća Sarajeva prekinuta je nakon što je obavljeno glasanje za izbor predsjedavajućeg. Komisija za izbor je prebrojala listiće i kandidat Jasmin Ademović je imao 10 glasova, a Srđan Srdić, drugi kandidat, pet glasova, dok je ostali broj listića proglašen nevažećim. Nije poznato kada će sjednica biti nastavljena. Kako je rekao Toni Vukadin iz NiP-a, vijećnici su iskoristili statutarno pravo prema kojem sjednica može biti prekinuta ako nema dovoljnog broja vijećnika iz svih općina, u ovom slučaju nije ih bilo iz općine Stari Grad.

sjednica - FENA

Ovo znači da Grad Sarajevo danas neće dobiti gradonačelnika.

“Ovo je pokušaj od pojedinaca da se onemogući izbor Bogića Bogićevića i čini mi se da ovo ide od aktuelnog gradonačelnika”, rekao je Vukadin.

Podsjetimo, ranije su novi vijećnici položili zakletvu, a na dnevnom redu danas je i izbor gradonačelnika i dogradonačelnika Sarajeva.

Stranke Četvorke koje imaju većinu, optužile su ranije SDA da želi onemogućiti izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika na način da se samostalni vijećnik Srđan Srdić kandiduje za predsjedavajućeg. S obzirom da su obojica po nacionalnosti Srbi, izbor jednog bi onemogućio izbor drugog. prenosi “N1”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh