BiH

Dodik: Nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za Federaciju

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i danas je – pa evo, čak i kad ova naša zemlja, koja ga plaća, prolazi kroz neke od svojih najcrnjih dana – uspio uznemiriti veći dio građana u državi.

Milorad Dodik - SrpskaInfo.com

Naime, večeras je u industrijskoj zoni u Krnješevcima kod Stare Pazove u Srbiji, primajući novu donaciju od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – ali, ovaj put samo za RS – kazao kako nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za Federaciju.

Naime, kad ga je novinar pitao: “zašto je u RS stiglo toliko malo vakcina Sputnik V, a vidimo da je Federacija poručila nabavku 500 hiljada doza?”, odgovorio:

“Ne vidiš ti dobro, očigledno, on’ pričaju o 500 hiljada doza, ali nije naručilo, nema nikakav ugovor, niti se šta dešava na tom planu, ja bi’ volio da jest’, al’ nije…”

Potom je nastavio pričati o tome kako ruske vakcine nisu u većim količinama stigle u RS, “naprosto zbog nekih problema u samoj proizvodnji, došlo je do zastoja”. prenosi “Radiosarajevo“.

A onda je dodao:

“A, što se tiče Federacije ništa od toga. Do prije sat taj ugovor nije bio potpisan, to je samo priča.”

Vučić se onda nadovezao na ovu izjavu.

“Mile je snalažljiviji i bolje ume brzo da odgovori nego ja, pokušaću da budem civilizovaniji i trpeljiv, jer smatram da je to važno pitanje”, istakao je Vučić, pa nastavio pričati o tome kako je Srbija kupila mnogo respiratora…

Na stranu neukus ovakvih riječi u ovakvom stanju, zar ne bi bilo bolje, za sve – pa i za njega – da je svoj “utjecaj” iskoristio da pomogne Federaciji u nabavci cjepiva?

Ipak, moramo istaknuti da večeras u ponoć ističe rok da kompanija Medimpex dostavi nedostajuću dokumentaciju i ugovor s Rusima koji, navodno, još nije potpisan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh