BiH

Ifet Feraget i Muriz Memić podnose krivičnu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić Nadarević

U međuvremenu sam dobio još materijala koji duboko inkriminira Kurspahić-Nadarević, kaže advokat Feraget

Ifet Feraget, advokat porodice Memić, za “Avaz” je potvrdio da je kompletirao krivičnu prijavu protiv glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić Nadarević.

– Muriz Memić i ja ćemo sutra u 10 sati tu krivičnu prijavu predati Tužilaštvu BiH. U međuvremenu sam dobio još materijala koji duboko inkriminira Kurspahić-Nadarević. Dakle, radi se o ozbiljnim krivičnim djelima. Krivičnom prijavom obuhvaćen je i njen zamjenik Mirza Hadžiomerović. Oni su učesnici prikrivanja odlučnih činjenica zataškavanja kriminogenih postupaka tužilaca u predmetima Memić i Džaferović – kazao nam je advokat Feraget.

Feraget je najavio da će još danas, kao ovlašteni punomoćnik porodice Nesada Džaferovića iz Sarajeva, odmah uputiti pismo Tužilaštvu BiH u kojem će zatražiti uključivanje ovog Tužilaštva u slučaj zataškavanja ubistva Nesadovog oca Salke Džaferovića. Ovo ubistvo, prema navodima Nesada Džaferovića, zataškala je glavna disciplinska tužiteljica Alena Kuraspahić Nadarević, jer je njen otac, Zaim Kurspahić, vozio automobil kojim je na trotoaru u sarajevskom naselju Stup usmrćen Salko Džaferović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh