BiH

Počela vakcinacija osoblja staračkih domova u ZDK-u

Nakon prioritetnog vakcinisanja osoblja zdravstvenih ustanova u Zeničko-dobojskom kantonu, danas su prvu dozu doniranih vakcina protiv koronavirusa proizvođača Astra Zeneca, dobili i zaposlenici nekih ustanova za smještaj starih lica u tom kantonu.

Vakcinacija - Ilustracija

Vakcinacija je dobrovoljna pa se tako od ukupno 27 zaposlenih, iz naše ustanove prijavilo nas 19. Još uvijek ne znamo tačno kada bi na red trebali doći korisnici naših usluga. Navodno bi to mogli biti do kraja sedmice. Od ukupno 76 stanara, koliko kod nas imamo na smještaju, za vakcinaciju se prijavilo njih 57“, kazao je za “Fenu” direktor Javne ustanove Dom za stara lica Zenica Kemal Efendić koji je danas također primio vakcinu.

Prvu dozu vakcine dobili su i zaposlenici JU Penzionerski dom sa stacionarom ZDK, koji na smještaju ima 153 stara lica.

Neki se zaposlenici boje primiti vakcinu, neki već imaju antitijela, jer su već bili zaraženi pa je danas vakcinu primilo 23 zaposlenika“, kaže direktor te ustanove Damir Jukić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh