BiH

Kacila: U februaru su u KS od COVD-19 umrle 82 osobe, a u proteklih šest dana 185 osoba

Ljekar Mirsad Kacila, predstavnik Odbora za zdravstvo Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ukazujući na svu ozbiljnost epidemiološke situacije u FBiH, naročito u Kantonu Sarajevo, rekao je da je u bh. prijestolnici samo u posljednjih šest dana od koronavirusa preminulo 185 osoba.

Mirsad Kacila - Faktor

– To su samo podaci koje smo dobili od JP Pokop, a ima još pokopnih društava. Dakle, u januaru ove godine su bila 72 preminula, u februaru 82, a samo u proteklih šest dana 185 osoba! Mi smo na Odboru donijeli nekoliko zaključaka. Tražimo da se pooštri kontrola već donesenih mjera u borbi protiv pandemije. Tražimo da informacija o zdravstvenoj situaciji bude jedinstvena, iz svih kantona, da se uvede obavezan PCR test kod ulaska u Bosnu i Hercegovinu – rekao je Kacila i dodao:

– Ja ovu situaciju u Federaciji gledam iz ugla ljekara, a premijer FBiH s više aspekata.Ne može se na dvije strane, ili zaštita građana ili ekonomije. Zamolio bih da današnja rasprava ide u smjeru donošena mjera koje će biti korisne za trenutačnu situaciju u zemlji. prenosi “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh