BiH

Jurić: Zapadnu Hercegovinu je veoma koštao 8. mart, najviše su oboljele žene

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona Andrea Jurić tvrdi kako je nagli skok novooboljelih u tom kantonu uzrokovan nedavnim proslavama Dana žena.

Dr. Andrea Juriić - Avaz

“Najviše je oboljelih pripadnica ženskog spola. Zbog toga smo morali zatvoriti šest razrednih odjeljenja jer su učiteljice zaražene i nema ko izvoditi nastavu. Ovaj primjer najbolje govori koliko su ljudi neodgovorni, posebno prosvjetni radnici koji bi trebali biti primjer odgovornog ponašanja u svojoj sredini”, izjavila je za Večernji list.

Smatra i kako su skoku oboljelih u cijeloj zemlji “doprinijela” skijališta u kojima se nisu poštovale mjere.

“Na bh. granicama nemate nikakvu kontrolu, u zemlju ulaze sa svih strana svijeta kako kome padne na pamet. To su razlozi zbog kojih imamo ovakve brojke. S druge strane, jasno je zašto je BiH tako postupila, jer zbog finansijskih razloga ne može držati tvrdi lockdown. To sebi mogu priuštiti samo jako bogate zemlje”, rekla je Jurić.

Epidemiologinja je mišljenja da se situacija neće smiriti u skorije vrijeme ukoliko se odmah ne krene sa vakcinisanjem stanovništva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh