BiH

U toku sjednica ad hoc tima: Vlada FBiH večeras bira dobavljača vakcina

Osim kompanija “MGM Farm” i “Krajinagroup” koje su nakon prvog dobijenog roka tražile dodatnih 48 sati za dostavu ponude, pisma namjere je premijer Fadil Novalić uputio i kompanijama “Bosnalijek”, “Medimpex”, “Oktal pharma” i “Tuzla-farm”

Tačno u 16 sati počela je sjednica ad hoc tima Vlade FBiH za nabavku vakcina, potvrđeno je za “Avaz” iz više izvora.

Probijen rok
Naime, nakon što je “probijen” rok od tri dana za nabavku vakcina u FBiH, Vlada je krenula u dodatne aktivnosti, a danas bi trebalo da odluče o tome koji veleprometnik će uvesti vakcine.

– Na sjednici bit će razmotrene sve ponude od kompanija za nabavku vakcina. Izvještaj sa sjednice ad hoc tima bit će dostavljen Vladi FBiH koje će večeras imati vanrednu sjednicu – rečeno nam je.

Šest kompanija
Podsjećamo, veleprometnici lijekovima koji su zainteresovani za nabavku vakcina za potrebe FBiH su imali rok do 16 sati danas da dostave potrebnu dokumentaciju i ponudu Vladi FBiH, odnosno Federalnom zavodu za javno zdravstvo koje treba pregledati pristigle ponude.

Osim kompanija “MGM Farm” i “Krajinagroup” koje su nakon prvog dobijenog roka tražile dodatnih 48 sati za dostavu ponude, pisma namjere je premijer Fadil Novalić uputio i kompanijama “Bosnalijek”, “Medimpex”, “Oktal pharma” i “Tuzla-farm”, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh