BiH

Majke enklava Srebrenica i Žepa čestitale ekipi filma “Quo Vadis, Aida?”

Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” čestitao je ekipi filma “Quo Vadis, Aida?” na nominaciji za filmsku nagradu Oscar, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Quo Vadis, Aida?" -Deblokada Produkcija

S ovim filmom istina o Srebreničkom genocidu i patnjama Srebreničana će ostati trajno zabilježena. Čitav svijet ima priliku vidjeti istinu o genocidu koji je 1995. godine izvršen pod zastavom UN-a. Dvadeset i pet godina nakon genocida i dalje postoje oni koji negiraju genocid i veličaju ratne zločince. Njih pozivamo da pogledaju film i preispitaju svoje stavove. Zašto je jedan narod manje vrijedan od drugog? Zašto neko zbog svog imena i vjere treba biti ubijen?“, navodi se u saopćenju Pokreta “Majke enklava Srebrenica i Žepa”.

Također su apelovali da se poduzmu potrebni koraci kako bi se zabranilo negiranje genocida.

Očekujemo od cijelog svijeta da konačno u Bosni i Hercegovini negiranje genocida bude zabranjeno i najstrožije kažnjivo. Još jednom pozivamo visokog predstavnika u BiH, Valentina Inzka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida i time spriječi reviziju historije u službi političkih ciljeva“, navodi se.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh