BiH

Sud BiH odbio izreći mjere zabrane Fadilu Novaliću i drugima

Kako se saznaje, Tužilaštvo će podnijeti žalbu na rješenje ove pravosudne institucije

Novalić suđenje - Fokus

Sud Bosne i Hercegovine odbio je prijedlog Tužilaštva BiH se optuženima u aferi “Respiratori”, Fadilu Novaliću, Jelki Milićević, Fahrudinu Solaku i Fikretu Hodžiću, odrede mjere zabrane. Odbijen je prijedlog da se Novaliću zabrani obavljanje premijerske dužnosti.

Sud BiH je u rješenje naveo da je ovaj prijedlog Tužilaštva BiH neosnovan. Kako se saznaje, Tužilaštvo će podnijeti žalbu na rješenje ove pravosudne institucije.

Za optuženog Novalića bile su zatražene mjere zabrane obavljanja premijerske pozicije sve do izricanja prvostepene presude. Predložena je i zabrane posjećivanje službenih prostorija, tačnije Vlade FBiH, kao i mjera zabrane sastajanja s određenim osobama i svjedocima.

Iste mjere su bile zatražene i za ministricu finansija Milićević. Tužilaštvo je to opravdalo zaštitom digniteta rada federalnih institucija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh