BiH

U četiri dana zakazano 90 dženaza i sahrana u Sarajevu zbog koronavirusa

U martu prošle godine u Sarajevu je umrlo 335 osoba. Prosječno 11 osoba dnevno

smrtovnica Sarajevo - Avaz

Da koronavirus uzima danak i sve brže se širi dokaz je veliki broj zaraženih osoba svaki dan, kao i povećani broj smrtnosti. Međutim, i pored svega navedenog veliki broj Sarajlija i dalje negira postojanje koronavirusa, ili umanjuje opasnosti od pandemije, a njihovi sugrađani i dalje umiru što od korone što od drugih bolesti i to više od dvadeset svaki dan.

Dženaze i sahrane po Barama, Vlakovu, manjim i većim sarajevskim grebljima sve su češće, a novine sve punije smrtovnica.

U martu prošle godine u Sarajevu je umrlo 335 osoba. Prosječno 11 osoba dnevno. U samo četiri dana marta, od 8. do 12., u glavnom gradu Bosne i Hercegovine umrlo je najmanje 90 ljudi. Međutim, ovi podaci nisu potpuni jer se očekuje da neke dženaze tek budu zakazane i objavljene.

U odnosu na mart 2020. godine smrtnost je više nego udvostručena. Neki su umrli od koronavirusa, neki zbog korone, treći iz nekog drugog razloga, ali smrtnost u Sarajevu u martu nikada, osim možda u ratu, nije bila veća. prenosi stav.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh