BiH

U BIH DANAS STIŽE JOŠ 5.000 VAKCINA KOJE JE DONIRALA SRBIJA, NAJAVLJEN DOLAZAK JOŠ 10.000

U Bosnu i Hercegovinu danas stiže još jedna količina vakcina protiv koronavirusa iz Srbije, potvrdio je danas tokom učešća na Ekonomskom forumu u Tirani predsjedavajući Vijeća Ministara BiH Zoran Tegeltija.

Tegeltija je ovom prilikom ponovo iskazao lično, ali i razočaranje građana BiH u globalni sistem nabavke vakcina protiv koronavirusa (GAVI) te istakao da bez Srbije BiH ne bi do sada imala nijednu dozu.

Moramo iskazati i svoje razočaranje, ne samo lično nego i svih građana BiH za globalni sistem distribucije vakcina koji je pokazao visok nivo neefikasnosti, a u koji smo mi polagali nade. Bez pomoći Srbije i intervencije koju je napravila Vlada RS-a, BiH bi ostala bez vakcina – rekao je Tegeltija dodavši da ipak vjeruje da će proces nabavke vakcina kroz EU mehanizme profunkcionisati i da će na kraju biti uspješan.

Ovu informaciju potvrdilo je i Ministarstvo civilnih poslova BiH rekavši da se radi o još 5.000 doza vakcina za Federaciju BiH koje su namijenjene za vakcinisanje zdravstvenih radnika u većem bh. entitetu, te dodaju da će stići i dodatnih 10.000 doza vakcina za revakcinaciju onih medicinskih radnika koji budu vakcinisani. prenosi “Hayat“.

Dodali su da će ovih 10.000 vakcina doći u roku predviđenom za revakcinaciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh