BiH

Džuma namaz u Sarajevu danas će se klanjati u tri termina

Medžlis Islamske zajednice u Sarajevu obavještava da će se zbog složene epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo džuma-namaz klanjati u tri termina.

Džuma u doba koronavirusa u Begovoj džamiji - Twitter

U centralnim i većim džamijama na području Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo džuma-namaz će se klanjati u tri termina i to u 12:00, 13:00 i 14:00 sati.

“Molimo naše džematlije koji mogu jednostavnije i fleksibilnije organizirati svoje vrijeme da džuma namaz klanjaju u drugom ili trećem terminu kako bi ispoštovali sve neophodne mjere koje od nas zahtjevaju nadležni organi. U ovim izazovnim i teškim trenucima budimo odgovorni prema sebi i drugima”, rečeno je iz Islamske zajednice.

Apeluju i na starije džematlije i one koji spadaju u rizične grupe da podne-namaz klanjaju u svojim domovima, kako se ne bi izlagali opasnosti.

Džamije u kojima će se džuma-namaz klanjati u tri termina (12:00, 13:00 i 14:00 sati) su: Istiqlal džamija, Čengić Vila, Grbavica 1, Grbavica 2, Hrasno i Centralna džamija Ilidža.

U nekoliko džamija džuma-namaz će se klanjati u dva termina (12:00 i 13:00 sati), a to su: Stup, Ilidža Lužani, Dobrinja 3B, Hadžići, Vogošća, Novi Ilijaš, Jezero, Sokolović Kolonija i Osijek. prenosi Klix

U terminu od 12:00 sati će se klanjati i u mahalskim džamijama, u kojima se prije pandemije nije klanjala džuma-namaz: Abdesthana, Arapova, Čeljigovići, Hrvatin, Mjedenica, Nadmlini, Ulomljenica, Buzadžina, Musluk, Potok, Bistrik, Bradići i Tihovići.

U ostalim džamijama džuma-namaz se klanja u uobičajenom terminu od 12:00 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh