BiH

Predsjedništvo BiH donijelo odluku o otvaranju ambasada

Predsjedništvo BiH je danas održalo 19. redovnu sjednicu.

Kako su istakli, primili su k znanju Informaciju Ministarstva vanjskih poslova BiH koja se odnosi na plan i analizu opravdanosti otvaranja novih diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo odluke o otvaranju ambasada Bosne i Hercegovine u: Republici Keniji (Nairobi), Slovačkoj Republici (Bratislava), Federativnoj Republici Brazil (Brasilia), Narodnoj Demokratskoj Republici Alžir (Alžir), Kraljevini Maroko (Rabat), Republici Azerbejdžan (Baku) i Republici Tunis (Tunis).

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da su danas na sjednici održane konsultacije sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu i da je taj dokument vraćen Vijeću ministara na ponovno odlučivanje.

Dodik je rekao da predloženim budžetom nisu predviđena sredstva za borbu protiv Covida-19. Rekao je i da je ovogodišnji budžet uvećan.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji u infrastrukturalnim i građevinskim projektima, te je ovlastilo ministra komunikacija i prometa BiH da potpiše ovaj sporazum. prenosi “Radiosarajevo“.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju akata Svjetskog poštanskog saveza usvojenih na 3. vanrednom kongresu Svjetske poštanske unije, te ovlastilo ministricu vanjskih poslova BiH da potpiše Instrument o prihvatanju ovih akata.

Predsjedništvo BiH je ovlastilo Tegeltiju da potpiše Deklaraciju o zajedničkom regionalnom tržištu i Deklaraciju o Zelenoj agendi zemalja Zapadnog Balkana koje su usvojene na Summitu Berlinskog procesa u Sofiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh