BiH

Reakcija Ambasade SAD-a u BiH na sjednicu NSRS-a

“Povodom najnovijih dešavanja tokom sjednice NSRS-a, čini se neophodnim da ponovimo svoj odveć poznati stav”.

Ambasada SAD u BiH - Facebook

“Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine kao jedinstvene zemlje sa dva entiteta”, saopćeno je iz Američke ambasade u Sarajevu, prenosi “N1”.

Iz ambasade su dodali kako građani BiH “zaslužuju lidere koji su posvećeni reformama neophodnim za EU put i osiguranje prosperitetnije budućnosti”. “Vrijeme je da bh. lideri počnu graditi konsenzus i da odbace nazadnu politiku podjela”, poručeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas u Banjoj Luci zaključke u vezi s ocjenom rada visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, primjenom Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika. U zaključcima je spomenuta mogućnost i “mirnog razlaza”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh