BiH

Izetbegović saopćila nove rezultate testiranja, pa upitala nadležne: Kako ćemo izdržati do lockdowna u petak?

Ni večerašnje vijesti iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu o broju novozaraženih osoba koronavirusom, nisu ništa bolje od onih koje smo danas čuli.

dr. Sebija Izetbegović - Fena.ba

Naime, do 18 sati u KCUS-u su testirana 374 uzorka. Čak 172 osobe su novooboljele!

U Kantonu Sarajevo zabilježeno je ogromno povećanje broja novozaraženih jer je ovim testiranjem virus potvrđen kod još 165 osoba. Još sedam osoba je zaraženo sa područja USK.

Evo zbog čega sam pitala gdje je struka? Koje je objašnjenje „petak u 20 sati lockdown“? Šta ćemo do tada? Zatvorit će tržne centre i ugostiteljske objekte a i dalje će se ljudi naguravati u gradskom prijevozu, kazala je za prof. dr. Izetbegović.

Prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KUCS-a, nakon posljednjih istupa premijera Kantona Sarajevo, Edina Forte kada je rekao da su morali donijeti odluku o uvođenju lockdowna „jer je tako struka kazala, zdravstvo je pred pucanjem“, upitala s kojim stručnjacima se savjetovao Forto, kojom strukom, te da nikad nije kontaktirao KUCS kako bi se uvjerio u stvarno stanje, piše Hayat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh