BiH

KAKO SU DVOJICA HRABRIH RADNIKA IZ BUKTINJE IZVUKLI BURADI S OPASNIM HEMIKALIJAMA I SPRIJEČILI EKSPLOZIJU

Uzrok požara koji je jučer uništio proizvodnu halu firme „Alternativa“ u krugu „Famosa“ u sarajevskom naselju Hrasnica još nije utvrđen, potvrđeno nam je iz sarajevske policije.

požar - Hayat

Kada je vatra izbila zavladala je panika, a na svu sreću radnici su uspjeli na vrijeme napustiti halu te su žrtve izbjegnute. Uslijedila je bjesomučna borba za spašavanje imovine, a kako saznajemo u tome su veliku ulogu odigrala dvojica radnika firme „Sinkro“ koji su se posebno istaknuli svojim hrabrim postupcima.

Radi se o mladićima koji upravljaju viljuškarcima, a oni su bukvalno ulazili u buktinju da bi izvukli buradi s opasnim hemikalijama te su tako spriječili da eksplodiraju i nanesu još veću štetu, piše Avaz.

I ostali radnici ove susjedne firme su učestvovali u gašenju, a veoma brzo su prije dolaska vatrogasaca uspjeli sa četitri hidranta uspostaviti nekoliko stotina metara vatrogasnih crijeva te su počeli gašenje i time olakšali posao vatrogascima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh