BiH

U KCUS-u i Općoj bolnici preminulo 11 osoba, na respiratorima desetine pacijenata

U izolatoriju Podhrastovi smještena su 93 bolesnika, a u Posebnom respiratornom centru 45 vrlo teških pacijenata

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, KCUS - NAP.ba

U posljednja 24 sata u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” preminulo je 13 pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.

U KCUS-u je tokom noći obrađeno je 280 testova na prisustvo koronavirusa.

Prema informacijama iz KCUS-a, pozitivno je 113 uzoraka. Radi o novozaraženim iz Kantona Sarajevo.

U KCUS-u su hospitalizirana 283 Covid-bolesnika, a 45 pacijenata izrazito teškog stanja smješteno je u intenzivnim njegama. Osam pacijenata je preminulo.

U izolatoriju Podhrastovi smještena su 93 bolesnika, a u Posebnom respiratornom centru 45 vrlo teških pacijenata.

Na koronavirus pozitivna su 63 uposlenika KCUS-a, 43 se naze u izolaciji, a na bolovanju je danas 318 uposlenika.prenosi Fokus

U Covid odjelima sarajevske Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” hospitalizirano je 115 pacijenata, od kojih je pet na intenzivnoj njezi, jedan na respiratoru i troje na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji. Nažalost, jučer su preminula tri pacijenta.

Posljednjih desetak dana u Covid trijažnu ambulantu Opće bolnice naglo je povećan priliv pacijenata sa teškom kliničkom slikom, gdje se dnevno opservira više od stotinu pacijenata. Tako je bilo i u protekla 24 sata, a na bolničko liječenje su primljena tri pacijenta, a četiri su otpuštena kući.

I u ne-covid odjele ove zdravstvene ustanove prethodnog dana na bolničko liječenje je primljeno 39 pacijenata, a otpušteno je 40.

Ukupno je bilo više od hiljadu pregleda i pruženo skoro šest hiljada usluga, a urađeno je i 25 operacija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh