BiH

“Mi ne možemo spriječiti građane da odu u RS, Kiseljak ili Mostar na koncert”

Edin Forto, premijer Kantona Sarajevo, saopštio je da ovaj Kanton u petak uveče ide u djelimično zatvaranje, koje će trajati do ponedjeljka, 15. marta. Forto je rekao da se ova mjera za početak uvodi samo za ovaj vikend. Forto je uputio i poziv Kriznom štabu Federacije BiH “da shvati da Kanton Sarajevo nije sam”.

Edin Forto -pixsel

“Mi ne možemo spriječiti kretanje građana, odlazak iz Kantona Sarajevo, odlazak u Republiku Srpsku, Kiseljak, Visoko ili Mostar na koncert. Potrebna je akcija višeg nivoa vlasti. KS radi ono što može i nastavit će to raditi”, istakao je Forto.

Ranije je Krizni štab FBiH rekao da je nezadovoljan epidemiološkom situacijom u FBiH, posebno u Sarajevu, Mostaru i Tuzli. prenosi “N1

“U ovom trenutku dogovori o konačnim mjerama, prijedlozima i naredbama još traju, a sutra ćemo na stolu imati nove naredbe i preporuke”, rekao je Direktor Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH Davor Pehar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh