BiH

Članovi Predsjedništva BiH uputili čestitke povodom Međunarodnog dana žena

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović u čestitci povodom 8. marta naveo je da je obaveza svih da se bore za pravedno društvo

Predsjedništvo BiH - Screenshot

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputili su čestitke svim ženama povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović u čestitci povodom 8. marta naveo je da je obaveza svih da se bore za pravedno društvo.

“Poruka ovog izuzetno važnog datuma jeste poruka ravnopravnosti. Historijska borba za ravnopravnost žena ima dugu historiju, ali još nije okončana. Obaveza svih nas jeste da se borimo za pravedno društvo u kojem će žene imati jednaka prava u svim sferama života. Samo društvo u kojem neće biti nikakve diskriminacije može dovesti do punog razvoja potencijala i sveukupnog društvenog napretka. Uz poruku da budemo tokom svih dana u godini vođeni ovim ciljevima, svim ženama u Bosni i Hercegovini čestitam 8. mart”, kazao je Džaferović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim ženama 8. mart i poželio da im ovaj, kao i svaki dan u godini donese radost, sreću i profesionalni uspjeh.

Istakao je da su žene stub porodice i cijelog društva te da je ta njihova uloga neprocjenjiva.

“Zbog toga, svaki dan, a ne samo 8. marta, ženama treba odati priznanje i poštovati ih kao majke, supruge, kolegice, vrijedne i odgovorne na svim poslovima rukovodilaca i političara koji su im povjereni. Ljubav i podrška žene mnogo znači u svakodnevnom životu i radu i s toga treba cijeniti i poštovati njihovo postojanje i doprinos koji daju na unapređenju života”, kazao je Dodik.

Napomenuo je da institucije i dalje treba da rade na poboljšanju njihovog položaja i uklanjanju bilo kakvog oblika diskriminacije u društvu.

“Posebno me raduje činjenica da u našem društvu sve više žena obavlja značajne i odgovorne funkcije. Zbog toga im svi zajedno dugujemo veliku zahvalnost za njihovo aktivno učešće u stvaranju boljih uslova života”, rekao je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je poručio da su žene, između ostalog, dale nemjerljiv doprinos i izgradnji države BiH.

“Međunarodni dan žena predstavlja simbol borbe za rodnu ravnopravnost i slavi početak procesa u kojem su žene počele ostvarivati svoja prava, koja su im uvijek i trebala pripadati. Danas se ujedno prisjećamo nemjerljivog doprinosa žena izgradnji naše države. Bosna i Hercegovina danas postoji i zbog vaše odlučnosti i hrabrosti. Hvala vam na trudu, nesebičnom zalaganju i što predstavljate stub našeg društva. Sretan Osmi mart!”, naveo je Komšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh