BiH

U Rogatici počela izgradnja 15 stanova za smještaj socijalno ugroženih porodica, izbjeglica i raseljenih lica

Vrijednost radova iznosi 967.816,92 KM, a da je rok za izgradnju deset mjesec

U okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BH6, u Rogatici su predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i izvođač radova potpisali zapisnike o početku radova na izgradnji zgrade sa 15 stanova, koji su namijenjeni za smještaj socijalno ugroženih porodica, izbjeglica i raseljenih lica.

“Korisnici stanova odabrani su u skladu s Pravilnikom o kriterijumima i postupkom odabira korisnika, dodjeli, načinu i uslovima korištenja stambenih jedinica u višestambenim zgradama u okviru Regionalnog stambenog programa”, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da vrijednost radova iznosi 967.816,92 KM, a da je rok za izgradnju deset mjeseci.

“Takođe, u okviru potprojekta BH5, u Rogatici je počela izgradnja 30 stambenih jediica za interno raseljena lica u vrijednosti od 1.096.101 KM. Radi se o 22 kuće za bošnjačke porodice i o osam kuća za srpske porodice”, navodi se u saopštenju.

Izvođač radova je Konzorcijum “Braća Mićić” Modriča, koji se obavezao da će kuće po sistemu “ključ u ruke” izgraditi i vlasnicima predati u roku od sedam mjeseci.

Iz Vlade RS-a navode da su predstavnici Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije prošle sedmice posjetili i Istočno Novo Sarajevo, gdje su prisustvovali uvođenju izvođača u radove na izgradnji zgrade s 15 stanova, koji će se koristiti po modelu socijalnog stanovanja.

Preduzeće “Radis” Istočno Sarajevo je izvođač radova, vrijednost ugovora iznosi 883.129 KM, a rok za izgradnju ovog objekta je deset mjeseci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh