BiH

Nidžara Ahmetašević puštena na slobodu

Novinarka i aktivistica Nidžara Ahmetašević uhapšena je u Sarajevu zbog, kako je rečeno u MUP-u KS, činjenja krivičnog djela i nepoštovanja naredbi službene osobe.

Nidžara Ahmetašević - Vijesti.ba

Njezin advokat Muhamed Čučak potvrdio je za N1 da je Ahmetašević poslijepodne puštena na slobodu.

Sarajevski MUP navodi kako je u 13:00 sati u ulici Zagrebačka Ahmetašević narušila javni red i mir, te da je bez ikakvog povoda i razloga omalovažavala i vrijeđala ovlaštene službene osobe. Također ističu da je više puta upozorena, te odbivši naređenje nastavila vršiti prekršaj. Tada je lišena slobode, o čemu je upoznat dežurni prekršajni sudija.

Odbacuju navode da je privođenje Ahmetašević povezano s njenim građanskim aktivizmom, uz poruku da neće tolerisati protivpravno ponašanje bilo kojeg pojedinca.

U međuvremenu je objavljen video snimak na kojem se vidi komešanje Nidžare Ahmetašević i policajca, koji je uputio nekoliko uvreda aktivistici.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh