BiH

Hrvati u očaju nakon Vučićevog intervjua u Sarajevu: “Dobro nas je popljuvao…”

Istarska Malvazija “loše je vino koje ništa ne valja”, a Srbija proizvodi puno bolja vina, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić novinaru i voditelju Senadu Hadžifejzoviću u intervjuu emitiranom u petak u kojem se pravdao zbog saradnje sa ratnim zločinom Vojislavom Šešeljem i podvukao da se od tada promijenio.

Aleksandar Vučić - Radiosarajevo

Hrvati su u očaju nakon riječi Vučića da istarsku Malvaziju niko ne pije.

“Vino (Malvazija) je odvratno i nito ne može da ga pije”, kazao je Vučić kada je donio BiH donaciju od 5.000 cjepiva protiv covida-19.

Svoje uvrede na račun čuvenog istarskog vina, Vučić je izrekao bez posebnog povoda u intervjuu emitiranom u petak u kojemu je bio suočen s puno ozbiljnijim pitanjima od kojih je jedno bilo “je li on pucao na Sarajevo”.

Jutarnji list je donio naslov “Doznali smo što je Vučić odgovorio na pitanje je li pucao na Sarajevo, a bez povoda je i popljuvao čuveno istarsko vino”.

Portal 24sata donio je naslov “Vučić: Malvazija je odvratno vino, Srbija ima puno bolja”.

Pitanje je bilo potaknuto snimkama opsade glavnog grada BiH kojima je dokumentirano da je Vučić bio u okolici zajedno sa svojim tadašnjim stranačkim šefom i četničkim vojvodom osuđenom zbog ratnih zločina Šešeljem.

Malvazija se ničim izazvana pojavila kao tema u intervjuu kao Vučićev pokušaj da time ilustrira tvrdnju kako Srbi ne cijene dovoljno ono što sami imaju pa tako bezrazložno zbog sentimenata piju loša vina kakvim je okvalificirao čuveno istarsko vino iako su im, po njegovoj ocjeni, na raspolaganju puno bolja koja sami proizvode no ne cijene ih

Pitanje o tome je li hodajući sa Šešeljem po brdima oko opsjednutog Sarajeva bio u prilici pucati na naš grad, Vučića je posebno uznemirilo.

“Nisam pucao, ali sam bio na Palama i radio svoj posao”, kazao je Vučić ljutito.

Dodao je da se ne želi pravdati jer “nikad u životu nije uzeo snajper”. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh