BiH

Fata Orlović nakon priznanja Ambasade SAD-a: Rekli su sve će biti završeno na proljeće

Advokat porodice Orlović, Rusmir Karkin, u izjavi za RSE kaže da je sve stalo zbog pandemije korona virusa, te da ni on kao pravni zastupnik u ovom trenutku nema zvanične informacije kada će crkva biti uklonjena

Svi treba da se borimo za svoja prava. Svakome bih preporučila, ako ima pravo, nek se bori. Ako nema, ne treba se boriti, prokomentarisala je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Fata Orlović američko priznanje koje je dobila.

Priznanje je ovoj starici Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini (BiH) dodijelila za upornu borbu za pravdu u ostvarivanju svojih imovinskih prava.

Priznanje joj je dodijeljeno u srijedu (3. marta), u okviru Mjeseca ženske istorije u kojem Američka ambasada u BiH podsjeća na žene koje su se dostojanstveno suočile sa izazovima i koje predstavljaju uzor svim ljudima, u svim aspektima društva.

“Ženama koje su se dostojanstveno suočile sa izazovima i koje predstavljaju uzor, ne samo ženama i djevojkama, već i svim ljudima, u svim aspektima društva. Zahvaljujemo svakoj od vas na onome što radite svaki dan i što svima pokazujete što hrabre žene mogu postići”, napisali su iz Američke ambasade u BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh