BiH

Pripremite se na snijeg i pad temperatura

Danas u Bosni i Hercegovini postepeno naoblačenje prije podne.

Kišno vrijeme - SrpskaInfo.com

U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme. Padavine se očekuju od večernjih sati i tokom noći na subotu. Glavnina padavina je u Bosni. Ispočetka će padati kiša koja bi tokom noći na subotu u Bosni prelazila u susnježicu ili snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjeverni. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 2°C, a dnevna između 12 i 17°C.

U subotu pretežno oblačno veći dio dana. Širom Bosne prije podne se očekuje susnježica ili snijeg, s tim što u nizinama može padati i kiša. U Hercegovini uglavnom lokalno može pasti malo kiše. Nešto više padavina na sjeveru Hercegovine. Smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 2°C, a dnevna između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 14°C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između -6 i -2°C, a dnevna između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh