BiH

Arkanov sin podržao Admiru Kalabić koja se slikala s kokardom: Bravo legendo

Filozofski fakultet u Tuzli raskida saradnju s asistenticom koja se slikala sa zastavom RS-a i s kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda.

Admira akalbić - Facebook

Brojne su reakcije javnosti nakon što je asistentica na Odsjeku za njemački jezik Filozofskog fakulteta u Tuzli Admira (Mija) Kalabić na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj se slikala sa zastavom RS-a i s kapom na glavi na kojoj je četnička kokarda, piše “Avaz“.

I dok velika većina osuđuje ovaj sraman čin kojim se veliča četnički zločinački pokret na čelu s Dražom Mihailovićem, Kalabić dobiva i podršku. Tako je na Instagramu Veljko Ražnatović, sin ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana, objavio stori na kojem je pružio podršku Kalabić napisavši: “Bravo legendo”.

Podsjećamo da je Filozofski fakultet u Tuzli pokrenuo proceduru za raskid saradnje s Kalabić, koja nije njihova uposlenica, ali je bila angažirana po ugovoru o djelu.

Reagiralo je Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta u Tuzli, tražeći reakciju nadležnih.

Pitamo se (a i Vas pitamo) – kolika je slučajnost da se takva objava nađe u javnosti nekoliko dana prije Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, dok se u javnosti, također, promiču sporne, antidržavne izjave političara iz bosanskohercegovačkog entiteta RS – navedeno je, između ostalog, u saopćenju ove studentske organizacije.

Objava Ražnatovića na Instagramu


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh