BiH

U posljednja 24 sata 727 novozaraženih koronavirusom, 29 smrtnih slučajeva

Evidentirano je 29 novih smrtnih slučajeva kod osoba zaraženih kroonavirusom

Koronavirus - Zena.blic.rs

U posljednja 24 u Bosni i Hercegovini izvršeno je testiranje 2.033 uzoraka na prisustvo koronavirusa, od čega je kod 727 osoba prisustvo ovog virusa potvrđeno. U BiH je evidentirano 29 novih smrtnih slučajeva kod osoba zaraženih kroonavirusom.

Federacija BiH
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, u posljednja 24 sata registrovane su 473 novozaražene osobe. Navodi se da su novi slučajevi registrirani u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Kantonu 10.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 77.369 pacijenatta, a u protekla 24 sata oporavljeno je 136. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je 21 novi smrtni ishod.

Republika Srpska
U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 796 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 225 osobe.

Prema mjestu prebivališta, 109 osoba je iz Banje Luke, 32 iz Bijeljine, 23 iz Trebinja, 14 iz Višegrada, 10 iz Zvornika, po četiri iz Rogatice i Teslića, po tri iz Kalinovika, Laktaša i Ljubinja, po dvije iz Bileće, Dervente, Doboja, Lopara i Donjeg Žabara i po jedna iz Vlasenice, Kotor Varoša, Milića, Pala, Ribnika, Rudog, Srpca, Ugljevika, Čelinca i Bosanskog Šamca.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, u posljednja 24 sata, prijavljeno je osam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o osobama starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Banje Luke i Pala i po jedna osoba iz Bosanske Gradiške, Srpca, Bijeljine i Trebinja.

U ovom bh. entitetu do sada se oporavila 36.391 osoba, a testirano je ukupno 202.067 osoba.

Brčko Distrikt
U Brčko Distriktu registrovano je 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 94 uzorka, a oporavilo se jedno, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh