BiH

Uručio vakcine za potrebe Federacije: Obraćanje članova Predsjedništva BiH i Vučića

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je za potrebe Federacije BiH 5.000 vakcina Covishield protiv COVID-19, koja se po licenci AstraZenece proizvodi u Indiji.

Nakon primopredaje i sastanka održanog sa članovima Predsjedništva BiH, koji su ga i dočekali jutros na aerodromu organizirana je press konferencija.

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković ranije jutros je pojasnila kako će vakcina biti u upotrebi tek kad je odobri Agencija za lijekove BiH, što je bio njen uvjet na jutrošnjoj sjednici.

– Radi se o vakcini Covishield koja se po licenci AstraZenece proizvodi u Indiji. Koliko ja znam, ova indijska vakcina nema dozvolu za upotrebu u Evropi, za razliku od vakcine AstraZeneca koja je proizvedena u EU – kazala nam je Turković.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh