BiH

“Prođoh Bosnom kroz stare gradove”

Jedan naraštaj odlazi, a drugi dolazi, a ta zemlja, ta Bosna iHercegovina uvijek ostaje.

"Prođoh Bosnom kroz stare gradove" - Screenshot / YouTube

Ostaje da prkosi, da svjedoči, da se i dalje tu sevdah pjeva. Tu rijeke brzo teku, a voda je uvijek hladna i odlazi u ista mora iz kojih se vraća kako bi opet započela svoj tok.

Njena nezavisnost nije pisana na mitovima i legendama, nego krvlju i oružjem. Branili su je i brane je njeni stanovnici hiljadama godina od raznih osvajača. Sve je prije nas postojalo i sve će iza nas ostati, pa tako i svjedoci historije pisane mačevima i borcima hrabrog srca.

Tragovi snažnih i razvijenih utvrda svjedoči kontinuitetu života na prostoru BIH u kojoj su mnogi gradovi zasijali svojim punim sjajem u periodu srednjeg vijeka. Udruženje Mapa kulture je uz pomoć patriota od Une do Drine, od Save pa do mora napravila video o par starih
gradova.

Uživajte u prelijepim kadrovima.

Sretan ti Dan nezavisnosti zemljo jedina!

Udruženje Mapa kulture


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh