BiH

Izetbegović: Moramo graditi budućnost BiH kao suverene, stabilne i prosperitetne države

Kaže kako zbog njih, ali i zbog sadašnjih i svih budućih generacija imamo obavezu da nastavimo borbu započetu 1. marta 1992. godine

Bakir Izetbegović - Faktor.ba

U protekle tri decenije Bosna i Hercegovina je prešla dug i težak put, a najvažniji korak na tom putu je 1. mart 1992. godine dan kada su se građani prije 29 godina opredijelili da žive u suverenoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini, državi ravnopravnih građana i naroda, napisao je u čestitki predsjednik Stranke demokratska akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Podsjetio je da je gotovo dvije trećine Bosanaca i Hercegovaca različitih narodnosti i vjeroispovijesti su izlaskom na historijski referendum 1992. godine odabrali slobodu i nezavisnost, i pokazali vjeru u ideju Bosne i Hercegovine koju nisu poljuljali ni najteži izazovi koji su uslijedili.

– Oni najbolji i najhrabriji među nama su dali svoje živote za odbranu te ideje, za odbranu slobode i civilizacijskih vrijednosti na kojima počiva savremeni svijet. Zbog toga se svakoga dana, a naročito 1. marta, trebamo sjetiti onih koji su svoje živote utkali u temelje BiH – navodi Izetbegović u čestitki.javlja “FENA”.

Kaže kako zbog njih, ali i zbog sadašnjih i svih budućih generacija imamo obavezu da nastavimo borbu započetu 1. marta 1992. godine. Moramo graditi budućnost Bosne i Hercegovine kao suverene, stabilne i prosperitetne države, članice Evropske unije i NATO saveza.

– U to ime, svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori upućujem srdačne čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine – napisao je Izetbegović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh