BiH

Aljoša Čampara zvanično dio Naroda i pravde

U emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem aktuelni ministar unutrašnjih poslova FBiH i Delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Aljoša Čampara je ozvaničio ulazak u Narod i pravdu.

Aljoša Campara - Patria

– Evo sada sam odlučio da prelazim u Narod i pravdu. Ovdje je sve počelo. Smatram da je to stranka koja može dati odgovor na sva pitanja s kojim se nisam slagao u SDA. Moramo rješavati pitanja važna za građane, u državi mora postojati alternativa, rekao je Ćampara u emisiji.

Istakao je da mu nije važno šta će biti u NIP-u.

– SDA smo Elmedin Konaković i ja napustili kada smo bili na vrhuncu. Svi trebamo raditi da pokažemo kako može biti drugačije, a NIP-u ima dovoljno mladih i sposobnih ljudi da krenemo u tom pravcu, Ja ću biti tamo gdje najviše mogu dati, a borbi koju želimo voditi funkcije nisu važne, rekao je Čampara.

Njegov stav je da će u budućnosti izgubiti oni koji nisu slušali glas naroda. Mislio je na SDA koja je kako kaže već doživjela brutalni poraz u Sarajevu.

– Nikada niko nije u istoriji u borbi za načelnika, recimo Ilidže, osvojio 17 do 18 hiljada glasova što su učinili kandidati NIP-a, rekao je Čampara.

Osvrnuo se Čampara i na moguću smjenu njega sa mjesta ministra unutrađnjih poslova o čemu je napisao pismo SDA. piš e”NAP“.

– Ne dozvoljavam da se sa mojim imenom i pozicijom trguje i da SDA iz zatvorenih vrata daje mjesto direktora FUP-a HDZ-u da bi mene smijenila. Ja molim SDA da me smijeni, to mogu u roku pet minuta. Moguće je da se plaše kako ipak neće moći imenovati novog ministra, možda nisu sigurni da li imaju većinu u Parlamentu FBiH, rekao je Čampara.

Pozvao je ministre iz SDA u Vladi FBiH ako imaju hrabrosti da zajedno s njim obore listu za nezavisni odbor policije FBiH. Ukoliko za to nema hrabrosti ministar Čampara će ispoštovati zakonsku proceduru za izbore u policiji.

– Mogu oni dogovoriti da Hrvat bude ministar policije, onda bi direktor FUP-a bio Bošnjak. Sve mogu dogovoriti, ali sa mnom neće trgovati, poručio je Čampara.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh