BiH

Inspektori Grujić i Florjan dobili otkaz u MUP-u

Kako je rekao izvor, oni su dobili otkaz iz MUP-a RS zbog teže povrede radnog odnos

Jelena F - Fokus

Nenadu Grujiću (53) i Jeleni Florjan (34) optuženima za primanje 20.000 KM mita, zbog čega su bili suspendovani sa mjesta inspektora Policijske uprave Banja Luka, prekinut je radni odnos u MUP-u RS na Prvostepenoj disciplinskoj komisiji, javljaju Nezavisne novine.

Kako je rekao izvor, oni su dobili otkaz iz MUP-a RS zbog teže povrede radnog odnosa.

Njima se sudi u banjalučkom Okružnom sudu, a prema optužnici Tužilaštva RS, oni su kao inspektori za privredni kriminalitet u PU Banja Luka, u februaru lani od Branislava Vidića, bivšeg direktora Srednjoškolskog doma u Banjoj Luci, nakon što su protiv njega preduzimali radnje po anonimnoj krivičnoj prijavi, zahtjevali 30.000 maraka.

Grujić je 18. februara 2020. godine od njega uzeo 20.000 KM, dok je preostalih 10.000 direktor doma trebao da preda osumnjičenima nakon što tužilaštvo donese odluku “povoljnu za njega”.

Florjan i Grujić su uhapšeni u akciji “Sirano” nakon što su uzeli dio novca od Vidića, a on je bio saradnik policije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh