BiH

Spašene dvije planinarke na Trebeviću

Nakon detaljne pretrage terena u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima izgubljene planinarke su uspješno locirane i pronađene

akcija - GSS

Dvije planinarke, izgubljene na širem lokalitetu Trebevića, spašene su u večernjim satima, saopćeno je iz Gorske službe spašavanja – Sarajevo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Poziv u pomoć su primili u popodnevnim satima, a informacija je bila da su dvije planinarke izgubljene na širem lokalitetu Trebevića.

“Saznajemo da izgubljene nisu povrijeđene, ali su dezorijentisane i u stanju blagog šoka”, saopćeno je iz GSS – stanica Sarajevo.

Po dojavi dva tima GSS – stanica Sarajevo izlaze na teren, a po dolasku na Trebević i kreću u pretragu terena.

Kako je saopćeno, nakon detaljne pretrage terena u kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima izgubljene planinarke su uspješno locirane i pronađene. Na svu sreću bez povreda se transportuju prema Sarajevu. Ovim je akcija u 18:58 sati na Trebeviću uspješno završena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh