BiH

Toplo vrijeme u BiH: “Ljetni dan” u bh. gradu, izmjereno čak 25 stepeni

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Sunčano vrijeme u Sarajevu - Twitter

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Neum 11, Ivan-sedlo 13, Bugojno 14, Gradačac, Jajce i Sarajevo 15, Tuzla 16, Bihać, Sanski Most i Zenica 17, Drvar i Livno 19, Mostar 24, Grude 25 stupnjeva. prenosi 2N1“.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 20 stupnjeva.

U Sarajevu sunčno vrijeme uz malu oblačnost. U jutarnjim satima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna temperatura oko 17 stupnjeva.

U petak u većem dijelu zemlje preovladavat će pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i u Krajni će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu do 20 stupnjeva.
U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u Bosni i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu do 16 stupnjeva.

U nedjelju će preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu do 16 stupnjeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh