BiH

Slučaj Dženan Memić: Pretres arhivske dokumentacije Hitne pomoći Sarajevo

Po nalogu Tužilaštva BiH vrše se pretresi objekata i dokumentacije Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevo, a u okviru predmeta koji se odnosi na stradanje Dženana Memića.

“Po nalogu postupajućeg tužitelja, uz naredbu Suda BiH policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu –SIPA, uz asistenciju policijskih djelatnika MUP-a Kantona Sarajevo, vrše pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Pretresi se odnose na arhivsku dokumentaciju kao i druge potrebne dokumente za predmet u kojem postupa Tužiteljstvo BiH.

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljim aktivnostima a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh