BiH

Idealna prognoza za kraj februara: Proljetne temperature do kraja sedmice

Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili, izraženije u poslijepodnevnim satima

Sarajevo - Roadaffair.com

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu će biti uglavnom pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u nižim dijelovima grada magla ili sumaglica. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 13 stepeni.

Za sutra je najavljeno pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 12 do 18 stepni.

I u srijedu će se zadržati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 12 do 18 stepni.

Sunčano vrijeme uz malu oblačnost nastavit će se do kraja sedmice. U jutarnjim satima i prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 1 do 7, na jugu do 9, a najviša dnevna od 12 do 18 stepni.

Biometeorološka prognoza
Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz sunčano vrijeme i osjetniji porast temperatura, većina populacije će se osjećati ugodnije, te biti boljeg raspoloženja. piše Avaz

Tegobe kod osjetljivih osoba umanjit će se tokom dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili, izraženije u poslijepodnevnim satima. Mjestimična pojava magle u Bosni, remetit će opću sliku, mada ne suviše.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh