BiH

Milorad Dodik: Snažne emocije i suze, trebalo je sat da se dođe do daha

Dodik je rekao da će film “Dara iz Jasenovca” ostati upamćen, i prenosit će se s generacija na generaciju

Milorad Dodik - RTRS

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, nakon što je pogledao film “Dara iz Jasenovca”, kazao je za RTRS da je plakao tokom gledanja filma.

Snažne emocije i suze, i svi moji koji su gledali tako su reagovali. Trebalo je sat vremena da se dođe do daha i razumijevanja. Jasenovac je kao tema prvi put obrađen na ovaj način. To je nešto što pokušavam posljednjih 15 godina da pokrenem. Moram da se zahvalim svima koji su učestvovali u ovom projektu, Republici Srpskoj, Srbiji, režiseru, glumcima, pogotovo našoj djeci iz potkozarskih sela koja su maestralno odigrala svoju ulogu, koja je dala pečat čitavom filmu, a među njima i glumica koja je glumila Daru – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da će film “Dara iz Jasenovca” ostati upamćen, i prenosit će se s generacija na generaciju.

– Priča o Jasenovcu je skrivana od strane Titovog režima, i oni su veći zločinci i sučesnici o zločinu nego što se moglo pretpostaviti. Poznata je priča o Diani Budisavljević, koja je spasila 10.000 dece sa Kozare, a onda su komunisti oduzeli tu dokumentaciju, jer im nije odgovorala istina o Jasenovcu. Pola miliona ubijenih Srba nije bilo dovoljno da s pijetetom se odnosi prema žrtvama, čak ni komemoracije u samom Jasenovcu nije bilo prvih 25 godina posle rata – rekao je Dodik za “RTRS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh