BiH

Majke Srebrenice: Međunarodna zajednica izdala nas je 1995., a CIK i pravda 2021. godine

Danas sam ovdje kao posmatrač jer kažu da danas Srbija glasa, pa se nadam da će CIK poništiti glasove, rekla Subašić

U Srebrenici, gdje se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori, danas borave i predstavnice udruženja porodica žrtava. Upozoravaju domaću i međunarodnu javnost da su Srebreničani ponovo izdani, da su Bošnjaci iz dijaspore onemogućeni da glasaju, dok novu općinsku vlast istovremeno biraju i stanovnici susjedne Srbije.

– Danas sam ovdje kao posmatrač jer kažu da danas Srbija glasa, pa se nadam da će CIK poništiti glasove. Ovdje je more tablica, iz Beograda, Šapca, Loznice i mislim da svi ljudi trebaju doći da to vide. Međunarodna zajednica izdala nas je 1995., a 2021. nas je izdao CIK i pravda – kazala je Munira Subašić iz Pokreta majki enklava Srebrenice i Žepa.

Kada Hotić podsjeća da Srebreničani ne žive u Srbiji, već širom svijeta, na adresama do kojih nisu na vrijeme stigli paketi sa glasačkim materijalom pa mnogi nisu uspjeli ni glasati.

Šta su novinarima kazale majke Srebrenice pogledajte u videoprilogu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh